Wednesday, November 19, 2014

PELAYARAN

Di atas samudera lautan,
Luas, bebas,
Kau kibarkan bendera usang,
Sauhnya kau layang,
Ombak menderu menghempap,
Tiada kawalan,
kau bawa jiwa besar menjadi kemudi,
Tapi kau lupa mengasah kekuatan,
Untuk menghadam derita,
Di atas lantai air,
Tak berpenghujung.

Monday, November 17, 2014

MIIT FEST 1.0 UNIKL







TARIKH : 20-22 NOVEMBER 2014
TEMPAT : UNIKL MIIT , JALAN SULTAN ISMAIL, KL




Assalamualaikum. Wah, malam ni alhamdulillah. FREE dari assigment, So harini aku nak promote satu festival. " MIIT FEST 1.0 UNIKL" . Banyak aktiviti aktiviti menarik yang akan diadakan disana, Siapa yang rasa diri tu bosan bosan tak buat apa, datang lah meriahkan majlis. Tak rugi pun. Boleh usha awek and pakwe pakwe hensem kat sana, acehhhhhh :)



Selain tu, ada juga artis seperti Bienda, Arja Lee, Didie Alias dan ramaiii lagiii.




Kau tengok banner tu, berapa banyak aktiviti? Memang masa korang terisi dengan perkara berfaedah. Selain korang dapat support brader brader and sister sister yang handle benda ni, korang dapat jumpa artis kesayangan. Kalau tak kesayangan pun, ada lah sikit kalau bergambar tu boleh showoff kat instaa *alaahhh macam tak biasa pulak.





Group yang minat puisi boleh turun event jumaat, sabtu ahad ni. Dapat melihat mereka mereka mendeklamasi puisi :) Support weyh support. Kata geng ! Bukan setakat tu je, ada juga jualan dari tempatan fest, Mesti ada indie and underground. Turun weyh turun. RAMAI RAMAI gegar UNIKL tu.








Koramg ada TALENT yang terpendam? Apa tunggu lagi weyh. Datang datang. Mana tahu rezeki korang dapat hadiah yang tak disangka. Kann????? Apa tunggu lagi, set time semua Jumaat sabtu ni turun bagi support. Join sekali. Rezeki ayam nampak dikaki, rezeki manusia tiada siapa yang tahu.


Geng geng aku ulang banyak pun tak guna, korang turun lah sendiri tengok meriah ke tak meriah. Best ke tak best. Gempak ke tak gempak.


Geng geng yang pacaran area KL tu bawa awek turun jalan jalan. Mesti korang bosan asyik ronda KL je, sesekali buat lah something lain dari yang lain. Dapat hiburkan hati. Tapi yang paling penting tu SUPPORT la. Aku just tekankan SUPPORT je, Sebab tu aku ajak turun. Mungkin aku pun akan turun, UNIKL dengan aku bukan sesiapa pun. Diorang pun tak kenal aku. Hahahah, tapi sebab event ni macam best, aku sanggup datang. JUmpaa sana eh geng ! Yang mana mana join competion aku ucapkan GOODLUCK !





#lokalah
#indie
#tempatanfest
#UNIKL
#MIINTFEST







Saturday, November 15, 2014

Laman Seni Seksyen 7



Sengaja aku mengulangi kenangan. Bersama dua orang cinta hati :) Aku ingin berkongsi kenangan dengan kamu semua yang membaca tulisan aku.



















Kau tahu apa yang aku selali rindu? Aku rindu gambar yang tak pernah berubah meski antara kita ada yang berubah mengikut arus angin.

Kami Bertemu




Assalamualaikum. Setelah beberapa tahun terpisah, akhirnya kembali bertemu menyambut rindu yang pernah terbuku dalam jiwa. Terima kasih kerana sudi bagi aku peluang dan ruang dalam persahabatan yang serba indah ini. Aku tak pernah terfikir, aku akan punya perjalanan hidup yang dihiasi persahabatan. Aku tak pernah terfikir, teguran kamu dulu, benar benar buat aku sayang untuk melupakan siapa kamu pada saat kamu menegur sehinggalah siapa aku pada kamu harini.



Aku cuma berharap, perjalanan aku sepanjang ini, akan terus dihiasi dengan persahabatan itu. Persahabatan yang tak pernah berhenti. Dan akan terus menemani aku sepanjang aku berjalan mengenal erti hidup.









Apa pun yang akan aku lakukan bersama kamu, sikit pun tak buat aku berasa bosan. :) Malah aku semakin sayang nak meninggalkan kamu untuk kembali seperti situasi biasa. Kerana aku RINDU.

Tuesday, November 11, 2014

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 4)


Haaa!

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman dah masuk edisi yang keempat..Macam biasa la GA ni dibuat sempena untuk memberi penghargaan utk korang yang still datang blog Sally walaupun tuan blog dia tgh sibuk bercuti...So, siapa nak souvenirs daripada Korea..? Hehehe...Kalau nak, sila la ikuti syarat-syarat dibawah ye...

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/11/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html



Syarat-syaratnya:
  1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, Follow Twitter Sally, dan Like Fanpage Sally & Fanpage The Sister's Closet
  2. Buat satu entry bertajuk Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 4).
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
  5. Sally akan gunakan khidmat Uncle Random.org untuk pilih 5 orang blogger ye...
  6. Segmen ini akan berlangsung dari 6th November 2014 - 16th November 2014 (11.59 pm waktu Malaysia)

Thursday, November 6, 2014

Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih

As-salam


Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%.



Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale.

Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat

Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !!

Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .

Sunday, November 2, 2014

Eksotikata2







Semalam aku turun Eksotikata2. Ni kira first time aku turun event puisi. Sebelum ni pernah jugak turun dekat Tasik Rekriasi Seksyen 7. Tapi segan tiada geng. Lagipun macam segan je. Tak tahu nak park buntod kat mana. Yang ada kat situ performe. Kang tak pasal pasal aku terpinga. 



Semalam pergi event naik KTM dan Komuter. Biaselah orang bujang tiada kereta. Beskal je kod yang ada. Semalam hujan hujan pun diorang performe. Respect lah. Diorang jujur. Style. Cara diorang tu best lah. Aku dengan kawan sekolah aku. Aku pun lama dah tak jumpa dengan dia. Since 2 tahun lebih jugak. Jumpa pun sebab event ni. Kami punya minat yang sama. Dia ada zine sendiri tau. ** promote sikit.


Ni masa perjalanan jalan kaki menuju ke tempat yang ingin dituju. Tak de kerja. Hahaha


Ni pintu depan.



Sepanjang plore (pemuisi baca puisi terus menerus) aku tak bangun langsung. Sebab aku fokus dengan diorang, Walaupun hujan diorang tetap teruskan. tetap performe tu yang terbaik. Kita semua duduk di bawah tempat yang sama walaupun ada yang berpangkat sikit, pandai sikit. Diorang supporter terbaik. Sepanjang plore, aku susah nak nampak orang main handphone. Setakat pegang phone sebab nak ambil gambar ke rakam ke. Maksud aku nak sampaikan kat sini ialah diorang still bagi attentiton kat mereka, pemuisi walaupun dah belakang belakang. 


Aku tak de gambar diorang , video je ada. Tapi tak payah lah aku upload. 

Aku di atas karpet merah :) 

Kawan yang sama minat dengan aku.


Aku menyesal sebenarnya waktu menulis ni. Aku rasa rugi tiba tiba sebab tak beli Melankolik Bisu.
:(( Sebab masa kat situ aku tak tahu nak pilih mana satu. Macam rambang mata. Last last aku tak beli satu apa pun. Dah balik baru rasa macam nak beli. Hmm. Rugiiiiiinya. Nanti ada event lagi aku nak turun.