Monday, June 9, 2014

SABUN MARINE ESSANCE

Mieza S | 6/09/2014 08:23:00 PM | |

Harini aku nak share pasal Sabun Marine Essance. Rata rata ramai dah jadi pengguna kepada sabun terlajak laris ni kan? AKu pun tak terkecuali sebagai pengguna tetap :) Ramai jugak customer aku yang bagi fedback yang bagus. Setakat ni belum lagi ada yang complain. Produk ni bukan nya setakat sabun buku je. Ada banyak lagi. Memang bagus untuk kesihatan.



Kalau korang google, contoh contoh produk ni ada ubat gigi, shampoo, kopi, garam untuk memasak. Setakat ni, aku baru jual sabun je. Shampoo dengan kopi aku baru cuba. Aku tak jual dekat orang sebelum aku cuba dulu. Kalau aku dah cuba dan dah tau berkesan, baru aku bagitau orang kehebatan produk ni :)













Rasanya aku tak perlu lagi nak cerita pasal kebehatan dan kebersanan nya pada korang. Sebab produk ni memang ternyata berkesan :D . Kalau tak percaya korang boleh google. Dah macam macam fedback dari pengguna Produk ni. Rata rata memang berpuas hati memandangkan harga nya tak da lah mahal mana. Sebab memang mampu milik. 



Bukan setakat mencerahkan tempat yang gelap, malah sabun ni memang bagus untuk kulit yang bermasakah seperti jerawat, ekzima atau ruam . Anak anak kecil yang masih bayi pun boleh guna sabun ni. Kalau pakai memang jerawat tak de dah. Macam aku. Dahi aku memang selalu ada jerawat kecik kecik. Sekarang dah tak de langsung. Alhamdulillah. 



Korang kena yakin dan guna sabun ni tanpa rasa was was dan ragu ragu :)












TESTIMONI 
*HAK CIPTA DARI GOOGLE













BERMINAT ? KALAU NAK TAHU LEBIH TAHU LANJUT BOLEH PM --> FACEBOOK ,

NAK ORDER TERUS? 0173574719 


HARGA :

SEKOTAK : RM 110  TERMASUK POSTAGE ( HARGA PADA KOTAK RM105 )
SEKETUL : RM40 TERMASUK POSTAGE 



CEPAT CEPAT !!! SEBELUM TERLAMBAT. PRODUK TERLAJAK LARIS !!!!!!






Friday, June 6, 2014

Muzium Kesenian Islam

Mieza S | 6/06/2014 03:28:00 PM | |


Khamis bersamaan 5/6/2014 aku pergi Muzium Kesenian Islam Malaysia yang terletak dekat Jalan Lembah Perdana, KL. Aku belum berkesempatan nak ke Muzium Negara. Insyaallah, kalau ada masa terluang aku nak pergi sana nak tengok sejarah :) .




pintu masuk


Replika Masjid 
Masjid di Jalan Daxue XI, Xian China
Abad ke 7 M/ Abad Pertama H




Air Panjut Bentuk Mamluk
-Marmar Mozek
Abad ke 19M/Abad ke 12H



Masjid dan Makan Kalyah, Uzbekiztan
Abad ke 12M/Abad ke 6H



Masjid Bibi Khanum, Uzbekistan
Abad ke 15M/Abad ke 6H






Masjid Quba Madinah, Arab Saudi
Abad ke 20M/ Abad ke 15H



Masjid Nabi Madinah , Arab Saudi
Abad ke 7M/ Abad pertma H



Masjid Al-Haram Mekah, Arab Saudi
Abad ke 7M/ Abad pertama H




Muhshaf Dan Pisau Belati







tajam tak??



Kerusi ini telah dihadiahkan oleh kejaan India kepada 
YTM Tunku Abdul Rahman Putra Al Haj, PM Malaysia 
yang pertama. Ia pernah digunakan oleh Imam Masjid 
di Masjid Negara, Malaysia.







Perhiasan Kepala






Kalau korang yang berminat pada kesenian Islam boleh lah datang sini. Macam macam lagi ada. :) Tak rugi pun .



WAKTU DIBUKA
  • Isnin - Ahad : 10 pagi - 6 petang 
  • Hari cuti am : 10 pagi - 6 petang 



Bayaran Masuk
  • Dewasa : RM12
  • Kanak - Kanak dan Pelajar : RM6
  • Kanak - Kanak bawah 6 tahun : PERCUMA



Kemasukan percuma untuk 
  • - Kedai Muzium
  • - Perpustakaan Kanak - kanak
  • - Restoran
  • - Bengkel Seni 


Thursday, June 5, 2014

AIR ASIA promo sehingga 8 Jun 2014

Mieza S | 6/05/2014 09:02:00 AM | |





AirAsia kembali dengan Tempat Duduk Percuma
 * Promosi dengan 2.5 juta tempat duduk promo disediakan untuk tempahan segera dan untuk perjalanan pada separuh pertama tahun 2015.

Promosi ini menawarkan tempat duduk percuma ke destinasi seperti Langkawi, Johor Bahru, Kota Kinabalu, Singapura, Hong Kong, Chennai, Siem Reap, Lombok, Kalibo (Boracay) dan pelbagai destinasi domestik dan antarabangsa yang lain.

Tempat duduk percuma (tidak termasuk cukai lapangan terbang, surcaj bahan api dan bayaran lain yang berkenaan) boleh didapati untuk tempahan dari 02-08 Jun 2014, bagi tempoh perjalanan dari 5 Januari - 31 julai 2015.

Tempahan boleh didapati di www.airasia.com

Kehidupan

Mieza S | 6/05/2014 01:21:00 AM | |


Kehidupan tanpa cinta dan kasih sayang, ibarat janji yang tak kan terkota ~

Wednesday, June 4, 2014

FaMieSya

Mieza S | 6/04/2014 06:45:00 PM | |





Beberapa hari lepas aku turun One Utama. Jumpa kawan rapat masa dekat Uitm Segamat dulu. Dia ambik aku dekat Kepong Sentral. Lepastu kami berdua naik bas untuk ke One Utama. Actually ahli FaMieSya tak cukup lagi ahli. Sebab ada masalah tiba tiba. Apapun dia tak kan dilupakan. 5 bulan lebih juga lah tak jumpa rasanya. Semenjak aku berhenti dulu. Rindu semua kenangan dengan FaMieSya.














7 Jam lebih jugak lah kitorang bersama. Sampai dah tak tau nak cerita apa lagi. Nampak tak? Kitorang penat sebenarnya. Benda paling wajib buat bila jumpa mesti kena makan aiskrim. Sebab setiap kali makan ais krim seringgit, setiap kali tu lah aku akan ingat kenangan aku makan aiskrim dengan diorang. 



Apapun aku nak ucapkan terima kasih banyak sebab sudi luangkan masa dengan aku. Aku tak sangka yang aku akan berkawan dengan dia sampai sekarang. Aku harap, perjumpaan FaMieSya untuk kali kedua akan cukup 3 orang. Barulah sempurna FaMieSya kami :) Sayang kamu kawan : Fadhilah + Syakila <3


© Copyright 2017 | ALL Right Reserved to Owner. Re-edit by Sehijau Blog RA.